Inflasjon og verdi

Med en høy inflasjon vil man som regel få mer igjen da prisen på kapitalgjenstanden øker såpass raskt at man ikke får slipp ut tingen. Og slitasjen er like høy som inflasjonen. Er inflasjonen lav vil prisstigning bli lav og det samme vil ikke gjelde.

Vi har i Norge i dag en lav inflasjon, etter mange tiår med høy inflasjon. Dette skaper nok noen frustrasjoner for folk som er vant til å kjøpe for å eie i noen få år og så selge for å få tjent noen kroner. Eller kanskje aller helst ta opp et boliglån og så toppe det med et forbrukslån for å få kjøpt den boligen man ønsker seg. Inflasjonen har gjort at prisene har økt så pass mye at man har brukt prisøkningen til å nedbetale lånet, fordi man har fått en høyere pris på huset.

I dag er dette blitt vanskeligere, fordi inflasjonen er blitt veldig lav. Dessuten har markedet blitt oversvømt av billig forbrukslån, også fra banker etter at lovparagrafen om åger har blitt borte.
Så nå får alle og enhver tilbud om forbrukslån til en fornuftig rente. Aviser og internett averterer om at de tilbyr lån på 5 minutter. Dette kan vel kalles impulslån. Vi har alle gjort impulskjøp, men når man kobler impuls kjøp med impuls (forbruks)lån så blir det noe helt annet. For nå vil det bli et sosialt problem. Og hvem er det meningen skal løse dette? NAV, eller sagt på en annen måte, den norske sosialismen ved at skattebetalerne tar regning. Gå på NAV og få dekket dine behov. Dette blir i så fall et sosialt forbrukslån. Vi vil nok se mye av dette fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *