Språk

Språk er noe av det viktigste vi har her i verden. Når du snakker eller kommuniserer med andre er det viktig at du bruker språket. Språk er mye med enn ord. Du kan snakke med folk og på den måten kan du gjøre det forstått om du snakker det samme språket. I tillegg til språk kan du også bruke kroppsspråket. Dette er en annet type språk enn ord hvor du bruker ansiktsuttrykk, hender og andre kroppsdeler til å uttrykke det du ønsker å uttrykke på en slik måte at den personen du snakker med forstår hva du ønsker og hva du vil.

Liker du språk kan det være greit å lære seg flere. Er du en person som reiser kan det være veldig nyttig å lære det grunnleggende for det språket som snakkes i det landet hvor du reiser til. Skal du på tur til Russland vil du fort oppdage at det ikke er så veldig mange som snakker engelsk i Russland. Om du ikke snakker russisk vil du gå glipp av ganske mye som du kunne ha fått med deg om du lærer deg noen setninger.

År

Det finnes mange måter å måle tid på. I verden i dag er vi ganske samstemte på at det finnes minutter, timer, dager, uker, måneder og år. Alt dette er standardisert på en slik måte at det ikke spiller noen rolle om du bor i et land eller et annet land rundt omkring i verden. Du skal kunne forstå og vite hvordan verden henger sammen og hvordan tid henger sammen med hvordan vi lever i den.

Når det kommer til kalendre og hvilket år det er, blir det fort litt mer komplisert da noen kirker følger sine egne kalendre og ikke den kalenderen som de fleste i vesten følger. Vi i Norge måler jo tid før og etter Jesus Kristus ble født. På denne måten er det et kristent utgangspunkt i hvordan vi ser på tiden og hvordan vi måler denne tiden. Kristendommen er jo ikke så godt likt noen steder som den er andre steder. Hvorfor det er slik kommer nok litt an på hvem som tenker på religion og hvordan de tenker på den.

Lag ditt egent språk

Har du noen gang tenkt på språk som en måte å tenke på spenning? Da kan du lage ditt egen språk. Om du har lyst til å lage ditt egent språk kan det være smart å ta en titt i banken. Det koster penger å lage et språk på samme måte som det koster penger å kjøpe en bil. Når du kjøper en bil tar de fleste opp billån, men om du lager et språk finnes det ikke et lån for denne slags prosjekter. Du kan finne finansiering til bygging av språk i banken gjennom forbrukslånet eller så kan det være smart å ta en prat med Språkrådet, Innovasjon Norge, eller andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *